top of page

Stage in het buitenland

 

 

Voorwaarden (buitenland)stage                                                                                        maart 2016

 

 

  • De totale stageperiode is in totaal 5 maanden en wordt onderbroken door de zomervakantie. In deze twee periodes moet min. 600 uur stage worden gelopen. 

  • De I-BPV, Internationale Beroepspraktijk Vorming, mag plaatsvinden in  leerjaar 2 tijdens periode 1 (eind augustus tot november).

  • De buitenlandse BPV-plaats moet erkend zijn door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven voor de opleiding juridisch medewerker (www.s-bb.nl) . Kerntaken en werkprocessen behorend bij de opleiding staan op deze site beschreven. Tevens vind je hier veel relevante informatie over je stage in het Engels.

 

Als je stage wilt lopen in het buitenland, meld dit dan bij je SLB. Je deelname moet bovendien worden goedgekeurd door de opleidingscommissie waarin Piet Drabbe (student coördinator juridisch), Sjoerd Jansen (studentcoördinator secretarieel), Femke Spoeltman (opleidingscoördinator) en Willem van Hees (Teammanager) zitting hebben. Om in aanmerking te komen voor een buitenlandse stage dien je goede resultaten te hebben, een goede werkhouding, goede presentie en een ruim voldoende resultaat voor Nederlands. Dit laatste i.v.m. het feit dat je gedurende de gehele stageperiode nauwelijks in aanraking komt met de Nederlandse taal en aangezien veel studenten erg veel moeite  hebben met het Nederlands achten wij het onverstandig om in voorkomend geval naar het buitenland te gaan.

 

  • De BPV-plaats mag niet bij familieleden / vrienden zijn.

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een buitenlandse BPV-plaats. Voor hulp of advies kun je terecht bij Piet. Vaak is het handig om gebruik te maken van gespecialiseerde stage-bureaus en de s-bb site.

  • Voor stages binnen de EU is subsidie beschikbaar. Dit is altijd op basis van cofinanciering, d.w.z. dat men er vanuit gaat dat de student ook zelf een deel bijdraagt aan zijn buitenlandavontuur. Piet kan hier meer informatie over geven. Indien er geen subsidie beschikbaar is moeten kosten voor vervoer en huisvesting uit eigen zak betaald worden of uit de stagevergoeding die je van het BPV-bedrijf ontvangt.

  • Voordat je groen licht krijgt van de opleidingscommissie om na de zomervakantie naar het buitenland te mogen, moet je een stageplaats hebben geregeld voor de periode in Nederland van begin mei tot midden juli.

  • Uiterlijk 15 april moet de buitenlandse BPV-plaats geregeld zijn. Is dit niet het geval, dan vervolg je je stage na de zomervakantie bij het Nederlandse BPV bedrijf.

 

Voorbeelden van stageplaatsen in het buitenland zijn:

P&A: uitzendbureaus in het buitenland, personeelsafdeling van een internationaal bedrijf op de Nederlandse Antillen.

OB: Ambassade

SZ: Buitenlandse uitkeringsinstantie.

ZD: Makelaar in het buitenland

 

Tips:

  • Solliciteren via je eigen netwerk heeft de meeste kans van slagen. Maak hier dus eerst gebruik van!

  • Begin tijdig met het zoeken van een BPV-plaats. Het is verstandig om je rond januari te gaan oriënteren.

  • Zorg dat je een goede brief en CV in het Engels gemaakt hebt.

 

bottom of page